Rozsdamentes

Az igazán szép és korlátlan ideig szépségét őrző anyag a rozsdamentes, amely sem festést sem egyéb felületkezelést nem igényel. Karbantartásra szinte nem is szorul, alkalmazható kültéren és beltéren egyaránt. A mai modern stílusok egyik nemes képviselője, így ahol felszerelésre kerül egy rozsdamentes anyagból készült korlát, kerítés vagy előtető ott, az igazán előkelő látványt nyújt az épületnek. Jelenleg rozsdamentes anyagból a következő termékeket készítem.

  • korlát
  • kerítés
  • előtető
  • biztonsági rács
  • egyéb szerkezetek

Horganyzás

A fémszerkezetek egyik gyenge pontja a felületkezelés. A megfelelő felületvédelem nagyon fontos a kültérre tervezett vasszerkezeteknél, ugyanis a vas folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak (UV sugárzás, eső, hó, fagy). Ezért a szerkezet festésénél lényeges a megfelelő alapozás és a jó minőségű festék megválasztása. De ha hosszabb távra gondolkodunk akkor mindenképpen a tűzihorganyzás javasolt.

A tűzihorganyzás a legmegfelelőbb eljárás a vasszerkezetek felületkezelésére, amely a magas hőmérsékletű horganyfürdőbe mártva a fémet az a cinkkel ötvöződve kap egy erős rozsdamentes felületet. A kerítések, korlátok, előtetők és egyéb kültéri fémszerkezetek évtizedekig gondozásmentesek ezzel a bevonattal. A horganyzott termékek ezüstös, fémes színűek, amelyek először fényesebbek majd idővel oxidálódnak és ez által mattulnak. Ez a felület a megfelelő festékkel bevonható, így színesebbé tehetjük és a házunkkal összhangba hozhatjuk az elkészített szerkezetet.